Sinds twee jaar biedt de gemeente grond waar corporaties en ontwikkelaars niets meer mee doen, in erfpacht aan zelfbouwers aan.

 

Zelfbouwmarkt

Komende maand organiseert het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam (OGA) voor de derde keer een Zelfbouwmarkt. Belangstellenden kunnen daar een optie nemen op een kavel voor individuele zelfbouw of inschrijven op een kavel voor bouwgroepen. Het gaat om grond waar projectontwikkelaars en corporaties plannen voor hadden, maar die door de crisis niet kunnen worden verwezenlijkt. En om grond waar nog geen plannen voor waren. Amsterdam stelt die grond nu beschikbaar voor particulieren.

Zelfbouw in bestaande panden

Nieuw is nu ook de mogelijkheid voor groepsgewijze zelfbouw in bestaande panden, zoals oude scholen en lege flats. In plaats van oude woningblokken te slopen, bieden corporaties ze aan als casco kluswoning, die de nieuwe eigenaren zelf kunnen afbouwen. Voor een school die de gemeente Amsterdam aanbood, was enorm veel belangstelling onder zelfbouwers.

Al meer dan 25 jaar levert R.O.B. maatwerk, met als resultaat; tevreden klanten en een goede naam bij de gemeente Amsterdam

Contactgegevens

Bouwkundig Adviesburo R.O.B. 
H.J.E. Wenckebachweg 53-L
1096 AK Amsterdam

T. 020 - 694 41 41