Of het nu gaat om een uitbouw, opbouw met dakterras of een nieuwe functie voor de zolder, er komt heel wat kijken bij een verbouwing.

Uitbouw

Wie meer ruimte in huis wil, kan kiezen voor een uitbouw. Bij een uitbouw wordt de hele gevel gesloopt. Afhankelijk van de situatie of grootte kan er voor een aan- of uitbouw extra fundering moeten worden gelegd. Deze werkzaamheden zijn vergunningsplichtig. Een aanvraag vergunning is veelal noodzakelijk.

Tips van R.O.B.

Stap 1: De voorbereiding

Een verbouwing is om er langere tijd plezier van te hebben. Dus denk ook aan de toekomst: hoe lang denkt u hier te blijven wonen? Is er op 
termijn sprake van gezinsuitbreiding 
of gaan de kinderen over niet al te lange tijd het huis uit?

Zet uw verbouwplannen zo uitgebreid mogelijk op papier. Het is van belang dat u niet wijzigt tijdens het proces (vergunningaanvraag/start werkzaamheden renovatie). U kunt door ons buro een quickscan haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. Deze kosten zijn gemiddeld € 450,-. U weet dan of uw plannen haalbaar zijn en of überhaupt een vergunning mogelijk is. Anders heeft u kosten voor niets gemaakt.

Stap 2: De vergunning

Indien een omgevingsvergunning 
noodzakelijk is kan R.O.B. het gehele proces voor u verzorgen. Van tekenwerk / ontwerp en divers overleg gemeente.

Stap 3: De offerte aannemer

Vraag bij verschillende aannemers 
een offerte aan. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de prijs, maar ook 
naar de voorwaarden en de garanties die de aannemer biedt. Heeft u een 
keus gemaakt, stel dan een
 gespecificeerd contract op, waarin werkzaamheden, materialen, tijdspad, betaalregeling en boeteclausule staan vermeld. Check ook of de aannemer zijn aannemerspapieren is, kredietwaardig is (check KvK), een CAR verzekering heeft (kopie opvragen).

Neem niet alles van een aannemer aan, blijf zelf scherp. Een constructieve muur kan bijvoorbeeld niet zomaar verwijderd worden zonder vergunning, ook een kozijn aan de gevel is vergunningsplichtig.

R.O.B. heeft een goede bouwadviseur voor u die u kan begeleiden in het gehele bouwbegeleiding proces.

Stap 4: Start werkzaamheden

Pas nadat de omgevingsvergunning is verleend adviseren wij u te verbouwen. Wijk niet af van de bouwkundige tekening, aangezien dit problemen oplevert bij Handhaving en Toezicht van de gemeente.

Al meer dan 25 jaar levert R.O.B. maatwerk, met als resultaat; tevreden klanten en een goede naam bij de gemeente Amsterdam

Contactgegevens

Bouwkundig Adviesburo R.O.B. 
H.J.E. Wenckebachweg 53-L
1096 AK Amsterdam

T. 020 - 694 41 41