Specialisatie

Bouwkundig adviesburo R.O.B. heeft zich gespecialiseerd op het gebied van omgevings- en splitsingsvergunningen. Ons buro volgt nauwlettend nieuwe veranderingen in het beleid. Dit door goed contact te houden met de diverse stadsdelen en de Dienst Wonen Zorg en Samenleven Amsterdam. Door deze specialisatie is Bouwkundig adviesburo R.O.B. dan ook vakbekwaam en professioneel ten opzichte van aannemers en makelaars die een splitsingsaanvraag 'erbij doen'.

Bouwkundig adviesburo R.O.B. volgt via de WABO, de gemeente Amsterdam, De Staatscourant, Vereniging Nederlandse Gemeenten en VROM de nieuwste ontwikkelingen omtrent het nieuwe Bouwbesluit en verruiming van het splitsingsbeleid.

Eigenaren die zelfstandig een splitsingsvergunning aanvragen zullen tot de conclusie komen dat dit geen simpele kwestie is en uiteindelijk blijkt dat dit niet sneller of goedkoper is. Het ‘doe-het-zelven’ in deze gecompliceerde materie is dan ook absoluut af te raden. Voor een particuliere belegger is tijdwinst en nettowinst van belang.

U kunt zich als eigenaar van een pand geen risico's permitteren!

Bouwkundig adviesburo R.O.B. kan u dan ook garanderen dat voor alle splitsingsaanvragen nog altijd een splitsingsvergunning is verleend.

Bouwkundig adviesburo R.O.B. is uw professionele vertegenwoordiging om een splitsingsaanvraag succesvol te laten verlopen.

Wat is splitsen?

Splitsen betekent het opdelen van een pand in appartementsrechten. Zonder deze rechten kan een pand alleen in zijn geheel worden verkocht. Een pand kan bestaan uit meerdere woningen en/of bedrijfsruimten. Als eigenaar pand kunt u beslissen om de woningen of bedrijfsruimten afzonderlijk te verkopen. Om dit te kunnen doen moet u het pand laten splitsen. Het splitsen van appartemensrechten is vaak aan voorwaarden verbonden en in sommige gevallen is hier ook een splitsingsvergunning voor nodig. Dit is afhankelijk van de stad/gemeente en het beleid wat daar van kracht is.

Wat zijn appartementsrechten?

Over het algemeen worden splitsingen uitgevoerd in appartementsrechten. Dit houdt in dat de koper van een appartement eigenaar wordt van zijn/haar aandeel in het gebouw en ook zijn/haar aandeel door kan verkopen.

Om een gebouw te splitsen moet een notaris een akte opmaken. In deze "notariële akte van splitsing" worden de appartementen gespecificeerd en wordt vermeld in welke mate iedere appartementseigenaar zeggenschap heeft over het onderhoud en beheer van het casco en de gemeenschappelijke voorzieningen. Dit heeft namelijk invloed op de kosten per eigenaar. Voordat tot splitsen wordt overgegaan zal een splitsingstekening gemaakt moeten worden. Nadat de splitsingstekening door het Kadaster is goedgekeurd, wordt door het Kadaster een appartementsindex aan het complex toegekend. Met die appartementsindex kan de notaris vervolgens de splitsingsakte opmaken en inschrijven.In deze splitsingsakte staat onder andere dat er een Vereniging van Eigenaren (VvE) moet worden opgericht die de gemeenschappelijke belangen van de appartementseigenaren behartigt.

Laatste nieuws

Overzicht van het laatste nieuws op het gebied van vergunningen, vergunningsprocessen en subsidies.

BENG-eisen

Geplaatst: maandag 13 januari 2020

Energieneutraal, aardgasvrij, klimaatadaptief, natuurinclusief en circulair bouwen.

lees meer

Beperking van verbouwen in Amsterdam Zuid en West

Geplaatst: maandag 18 februari 2019

Amsterdam gaat ingrijpen om ‘de bouwwoede’ in de stad aan te pakken.

lees meer

Voor Amsterdamse inwoners met een groen idee

Geplaatst: zondag 10 juni 2018

Amsterdammers met een goed en groen idee kunnen aanspraak maken op de subsidie Groen in de buurt.

lees meer

Nieuwe omgevingswet in 2021

Geplaatst: maandag 27 november 2017

Met de Omgevingswet bundelt de overheid de regels voor ruimtelijke projecten. Zo wordt het makkelijker om ruimtelijke projecten te starten.

lees meer

Brandpreventie eisen splitsings- en omgevingsvergunning

Geplaatst: zaterdag 7 oktober 2017

Voor een splitsingsvergunning en omgevingsvergunning zijn er brandpreventie eisen.

lees meer

Subsidie voor coöperatieve zonprojecten

Geplaatst: zaterdag 29 juli 2017

Amsterdammers die hun dak beschikbaar stellen voor het leggen van zonnepanelen, kunnen daarvoor een subsidie krijgen.

lees meer

Woonruimte voor mensen ‘in transitie’- Opmars v/d studio

Geplaatst: dinsdag 20 juni 2017

Woningcomplexen met studio’s van rond de 20 a 30 vierkante meter en gemeenschappelijke voorzieningen zijn in opmars in Amsterdam.

lees meer

Dwangsom Airbnb / B & B

Geplaatst: maandag 20 februari 2017

In de media wordt er op dit moment veel geschreven over de situatie met betrekking tot Airbnb & B & B. Over de overlast van de "rolkoffers", met name in Amsterdam Centrum.

lees meer

Amsterdam gaat na 120 jaar de erfpacht aanpassen

Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

Volgens wethouder Eric van der Burg is het nieuwe plan een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het huidige stelsel.

lees meer

Al meer dan 25 jaar levert R.O.B. maatwerk, met als resultaat; tevreden klanten en een goede naam bij de gemeente Amsterdam

Contactgegevens

Bouwkundig Adviesburo R.O.B. 
H.J.E. Wenckebachweg 53-L
1096 AK Amsterdam

T. 020 - 694 41 41